Wat heb je allemaal nodig?

knutselen

Nee er wordt in dit artikel niet gepraat over een nieuw recept om iets lekkers te koken, braden, bakken of grillen. Dit is niet weer een artikel waarin wordt gesproken over hoe belangrijk het is om gezond te eten en hoe we dit kunnen doen. Over een gezond, maar vooral ook lekker recept. Dit is niet een artikel over hoe je op een gezonde manier kunt afvallen door zelf allemaal lekkere smoothies te maken. Dit artikelen gaat niet over dat soort benodigdheden.

Dit is een artikelen dat gaat over het creatieve aspect in het leven. We knutselen en verven allemaal niet zoveel meer als vroeger. We spelen liever spelletjes op de computer, kijken series of films. We zijn allemaal niet zo creatief meer bezig.
Al lijkt dit misschien zo, het tegendeel is waar. Het is namelijk zo dat het begrip DIY er populair is en steeds populairder wordt. Deze Engelse afkorting staat voor Do It Yourself, dus eigenlijk doe-het-zelf. Dit woord kom je overal op het internet en dan vooral op YouTube tegen. Daar staan allerlei filmpjes over hoe je een prachtig Moederdag cadeau kunt maken met het behulp van een splitpen. Daarnaast staat hoe je iets leuks in elkaar kunt zetten op een simpele manier met wat bouten en moeren om een leuk Vaderdag cadeau in elkaar te flansen.

Je hoeft daarnaast niet alleen maar nieuwe frutsels te kopen in een euro- of hobbywinkel om iets leuks in elkaar te zetten. Je kunt ook op heel veel manieren iets leuks maken door allerlei oude spullen te gebruiken, ja hier wordt inderdaad gedoeld om het begrip “recyclen”. Dit kan dus een leuke manier zijn om oude spullen (die je wellicht niet meer gebruikt) een nieuwe kans te geven om iets leuks, anders of speciaals te worden.