Bescherm je inboedel zo goed mogelijk!

inbraakbeveiliging

Samen met je partner hebben jullie een nieuwe woning gekocht. Jullie hebben veel tijd en geld in de woning gestoken om deze zo mooi mogelijk te maken. Diefstal is iets wat jullie niet overkomt, want bij wie in je omgeving hoor je erover dat er is ingebroken? Totdat je toch een keer na een avond uit bij huis komt en blijkt dat jouw spullen zijn meegenomen. Dat is vervelend. Je bent je geliefde spullen kwijt en daarnaast heeft iemand ingebroken in jouw huis! De plek waar jij je privacy wilt hebben.

Tips om je meubels en woning te beschermen

De eerste tips is een relatief simpele en wordt vaak onderschat. Dat is het verzekeren van de meubelen door een inboedelverzekering te nemen. Je spullen zijn beschermd tegen diefstal, brand of bijvoorbeeld bij stormschade. Ten eerste kun je gemakkelijker met een gerust hart van huis gaan tijdens een avondje uit of tijdens de vakantie en ten tweede zijn je spullen gedekt in het geval het toch misgaat.

Naast je spullen verzekeren wil je natuurlijk dat ze in eerste instantie helemaal niet worden gestolen. Daar zorg je voor door de juiste inbraakbeveiliging te kiezen voor je woning. Een alarminstallatie op de woning geeft al een hoop veiligheid. Dit kan worden gecombineerd met camerabeveiliging. Inbrekers denken eerst nog wel een keer goed na voordat ze bij een woning inbreken die op deze manier is beveiligd. Voor sommige mensen is een alarmsysteem en camerabeveiliging te veel gedoe en wegen de kosten niet op tegen de baten. Echter zijn er ook mensen die veel dure voorwerpen in de woning hebben, waaronder bepaalde meubelen die veel geld waard zijn. Je wilt uiteraard dat deze ook veilig staan wanneer je op vakantie bent of een langere tijd van huis bent. Inbrekers weten echter als geen ander hoeveel bepaalde meubelen waard zijn.

Naast het installeren van een alarm of camera’s mogen we de oudste trucs niet vergeten. Dat is een kwestie van de deur altijd op slot doen, ramen dicht wanneer we van huis zijn en de gordijnen dicht en lampen aan. Op deze manier denken inbrekers dat er iemand thuis is en zullen ze jouw woning eerder overslaan. Ook is het een prachtig moment wanneer we de koffers pakken en met vakantie gaan, maar deel dit niet massaal op Facebook waar iedereen op de hoogte wordt gesteld over hoelang jij op de stranden van Griekenland ligt.