Duurzame energie met een Artel warmtepomp

Als je jouw woning duurzamer wilt maken, aan een beter milieu wilt bijdragen en ook nog eens kosten wilt besparen, dan is het aan te raden om te kiezen voor een Artel warmtepomp. Met een warmtepomp van Artel wordt er gebruik gemaakt van buitenlucht om de woning en het water in huis te verwarmen. Een Artel warmtepomp kan gebruikt worden als vervanging van de CV ketel in huis of kan samen met de CV ketel de woning verwarmen. In het laatste geval wordt de CV ketel gebruikt als er niet genoeg warme lucht kan worden aangezogen van buiten.

Duurzaam en besparen

Omdat een warmtepomp geen aardgas gebruikt is dit een duurzame manier van verwarmen. Aardgas is een fossiele brandstof die door verbranding een CV ketel kan verwarmen. Omdat aardgas langzaam opraakt is het dan ook verstandig om na te denken over alternatieven zoals verwarmen met een Artel warmtepomp. Als je gebruik maakt van een dergelijke manier van verwarmen, dan ga je dus ook aanzienlijk besparen op jouw maandelijkse kosten. De CV ketel kan dan worden vervangen of wordt alleen nog als ondersteuning gebruikt. Je zult dus minder tot geen gas meer nodig hebben.

Subsidie

Voor het stimuleren van duurzame initiatieven wordt er door de overheid op verschillende manieren subsidie geboden. Met behulp van deze subsidie op warmtepompen is het mogelijk om tegen een aantrekkelijke prijs een warmtepomp aan te schaffen. De hoogte van de subsidie die je kunt krijgen is daarbij afhankelijk van het merk en type warmtepomp dat je kiest. Om de subsidie te kunnen ontvangen moet er wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo moet het apparaat door een erkende installateur worden geplaatst, moet de benodigde documentatie aanwezig zijn en heeft het apparaat een maximaal vermogen van 70 kW beschikbaar.

Gebruik maken van de natuur

Een warmtepomp maakt gebruik van de warmte die in de natuur aanwezig is. Ook dit is een reden waarom een Artel warmtepomp een duurzame manier van energie opwekken is. De warmtepomp kan de warmte halen uit de lucht, uit de grond of uit het grondwater. Het is afhankelijk van het type warmtepomp dat je gebruikt wat het rendement is. Als de pomp wordt verwarmd vanuit de grond of met grondwater dan is er vaak sprake van een constante temperatuur. Wordt er gebruik gemaakt van lucht dan kan de temperatuur variƫren. In dat geval is het gebruik van een CV ketel ter ondersteuning ook aan te raden.