Een warme woonkamer met één druk op de knop

Bent u de witte saaie radiatoren in uw woonkamer helemaal zat, maar vindt u een houtkachel te veel werk, dan biedt de gaskachel wellicht een oplossing voor u. Het kan een heel gedoe zijn om uw huis op een aangename temperatuur te brengen wanneer u weinig ervaring heeft in het stoken met hout. De gaskachel biedt wat dat betreft uitermate gebruiksvriendelijk. De temperatuur wordt geregeld door middel van een thermostaat die u kunt verstellen. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om de kachel te bedienen met uw smartphone overal vanuit huis. Ligt u nog in bed en wilt u de woonkamer voorverwarmen? Geen probleem wanneer u uw smartphone kan gebruiken voor de temperatuur van uw kachel.

Als u er voor kiest om een gaskachel aan te gaan schaffen houd dan rekening met het rendement van de kachel. Goedkopere gaskachels halen vaak een lager verbrandingsrendement. Het wordt u sterk aangeraden bij gaskachels om iets meer te investeren, voornamelijk als u functionaliteit op prijs stelt en de kachel niet decoratief aanschaft. Gaskachels zijn tevens minder geschikt als primaire warmte bron in de winter. Als u echter op de isolatie, grote en vorm van de kachel let kan de gaskachel deze rol wel vervullen. Laat u hier goed over informeren.

Gashaarden zijn over de jaren heen er op vooruit gegaan in kwaliteit en veiligheid. Naast dat veel gashaarden ingebouwd kunnen worden in de muur beschikken ze ook over veiligheidssystemen. Deze systemen voorkomen koolmonoxidevergiftiging of het ophopen van rest gas in de kachel. Ook wordt er gebruik gemaakt van duurzamer materiaal wat levenslang mee gaat afhankelijk van het merk dat u kiest. Deze garantie wordt normaal alleen verleend als u in zee gaat met een betrouwbare installateur en jaarlijks onderhoudt laat uitvoeren.

Voor verdere hulp bij het vinden van de perfecte gashaard verwijzen wij u door naar de professionals van Droomkachels. Zij staan aangeschreven als betrouwbare leverancier en kunnen al uw vragen over onderhoudt en installatie beantwoorden.