Eersteklas compressor kopen voor veelzijdig gebruik rond huis en tuin

Met een adequate compressor kunt je veel doen rond huis, tuin en perceel, maar ook in de hobbyruimte. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om effectieve reinigingswerkzaamheden uit te voeren, verven en vernissen aan te brengen op verschillende oppervlakken met de juiste accessoires of gewoon de banden van je voertuigen van de nodige luchtdruk te voorzien. Ook voor speciale persluchtapparaten of gereedschappen is een solide compressor nodig. Belangrijke producteigenschappen waar je bij de aankoop op moet letten, zijn onder andere de minimale en maximale bedrijfsdruk, de zuigcapaciteit en de inhoud van de ketel. Online kun je tal van hoogwaardige luchtdrukapparaten aan goedkope aanbiedingen vinden. Je kunt kiezen uit verschillende modellen compressoren, pneumatisch gereedschap en natuurlijk de juiste accessoires.

Ben je op zoek naar een apparaat met een ketelinhoud tot 50 liter? Geen probleem, je vindt dit ook terug zoals praktische bandenspanning en meetapparatuur. Overtuig jezelf direct van de eersteklas aanbiedingen. Zo kun je veel van de hoogwaardige compressoren comfortabel online op bestellen of je kunt naar de winkel gaan om een kijkje te nemen naar de verschillende soorten. Probeer het uit, je zal enthousiast zijn over het werken met luchtdruk!

Paardenkracht (HP)

Het vermogen zou een goede manier moeten zijn om te bepalen welke grootte compressor je nodig hebt, maar helaas hebben de marketeers de vermogensclassificaties overdreven. Industriële compressoren worden meestal nauwkeurig gewaardeerd, wat de reden is waarom een industriële 5 PK compressor meestal ongeveer drie keer zo groot en duur is als een hobby-type 5 PK compressor.
Een manier om te zien of het om een echte of overschatte compressor gaat, is door te kijken naar hoeveel stroom er nodig is om het te laten draaien. Een echte 5 PK motor zal ongeveer 24 ampère trekken op een 220 volt circuit (eenfasevermogen), terwijl de meeste overgewaardeerde hobbycompressoren op een normaal 15 amp 110 volt circuit van 15 ampère draaien, dat alleen in staat is om ongeveer 2 echte PK te draaien. Als je het op een normale stekker kunt aansluiten, kan het niet meer dan 2 echte HP zijn.

Luchtdruk (PSI)

De luchtdruk wordt meestal uitgedrukt in pond per vierkante inch of PSI. De meeste luchtgereedschappen hebben 90 PSI nodig om goed te kunnen werken, maar om 90 PSI op het gereedschap te kunnen handhaven, heb je een compressor met een hogere afsluitdruk nodig. Veel industriële compressoren zijn tweetraps, wat betekent dat ze de druk in twee fasen opbouwen. De eerste fase bouwt tot ongeveer 90 PSI en de tweede fase bouwt tot 175 PSI. De meeste hobby- en kleinere commerciële compressoren zijn eentraps compressoren en worden uitgeschakeld bij 125 – 135 PSI. Dit klinkt als veel luchtdruk, maar ze trappen meestal in op ongeveer 100 PSI, en als je de drukval veroorzaakt door beperkingen in de slang en koppelingen, kan het zijn dat je niet genoeg druk op het gereedschap hebt. Met bovenstaande informatie ben je goed voorbereid om een compressor te kopen.

Meer info: https://betaalbaarshoppen.nl/