Is het een goed idee om jouw hond bij jou in de kamer te laten slapen ?

hond slapen slaapkamer

Bijna tweederde van diereneigenaars beschouwen hun hond of huisdier als lid van de familie. Of je hond wel of niet je in je slaapkamer mag is een volkomen persoonlijke beslissing. Sommige eigenaren willen graag ‘s nachts knuffelen met hun vierpotige beste vriend, terwijl anderen Diesel verbannen uit hun slaapkamer.

Nieuw onderzoek probeert enig licht te werpen op de vraag of het laten slapen van een hond, de inspanningen van een persoon om een goede nachtrust te krijgen, schaadt.

De Mayo Clinic in de Verenigde Staten heeft uit een kleine studie gevonden dat slapen in dezelfde kamer als je huisdier geen effect heeft op de kwaliteit van jouw slaap. In feite kan het zelfs leiden tot een rustigere nacht. Dit geldt echter niet voor mensen die daadwerkelijk hun bed met hun huisdier delen. Dit kan volgens de dierenverzorgers wel een negatief invloed hebben op de slaapkwaliteit.

Er is een onderzoek gedaan naar 40 mensen en hun honden. De paraveterinairen konden constateren dat slapen met een hond sommige mensen wel kon helpen een beter nachtrust te krijgen. Maar de studie vond ook dat degenen die zich in hun bed tegen hun hond nestelden, de slaapkwaliteit hebben opgeofferd.

Uit de studie kan dus geconcludeerd worden dat hoe je het wendt of keert de beslissingen om jouw huisdier deel te maken van je avond routine is volkomen persoonlijk. Is het voor jou waard je slaap op te offeren voor jouw harige vriend? Twijfel er dan niet aan. Mocht je iemand zijn die altijd moeite heeft met slapen, is het misschien beter je vierpotige beste vriend zijn eigen slaapplek te geven, buiten jouw slaapkamer.