Voorkom beschadigingen aan de vloer

vloerglijders

Wanneer een huis enige tijd staat en door een hoop mensen wordt gebruikt zal het natuurlijk gebruikerssporen gaan tonen. Dit is vooral te merken aan meubelen, maar ook de vloer zal na verloop van tijd wat minder worden. Dit is geen probleem, maar door op een verstandige manier met dingen om te gaan kan het ook voorkomen worden. Wij zullen u een aantal praktische tips voorschotelen, zodat enige vorm van schade kan worden voorkomen.

Verplaatsen van meubelen

Bent u van plan om meubelen op een andere manier neer te zetten of is het nodig om de bank naar achter te zetten in verband met een grotere televisie? Dan is het verstandig om deze zaken op te tillen en op de juiste manier neer te zetten in plaats van deze door het hele huis te slepen. Bij slepen kunnen er natuurlijk krassen op de vloer ontstaan en deze schade is in de meeste gevallen niet volledig weg te werken.

Onder de meubelen

Ook is het verstandig om de meubelen zelf aan te pakken. Dit kunt u doen door te werken met stoeldoppen of met wieltjes onder de stoelen. Meubelwielen bij Vloerglijders.nl zijn bijvoorbeeld altijd van de gewenste kwaliteit en dit zorgt ervoor dat uw vloer van dezelfde kwaliteit zal blijven en dus geen onnodige schade oploopt.

Het type vloer

Uiteraard zal de mate van schade ook te maken hebben met het soort vloer dat er in de woning ligt. Wanneer u een laminaat heeft liggen van een wat mindere kwaliteit zullen er sneller gebruikerssporen op te vinden zijn in tegenstellig tot een marmeren vloer. Echter moet dit laatst genoemde wel passen in uw woning en moet het budget toereikend zijn, want dit is nogal aan de prijs.

Wij raden u aan om langs een aantal showrooms te rijden en inspiratie op te doen voor de toekomstige vloer. Houd hierbij rekening met de gewenste kleur en de uitstraling die de vloer moet geven aan de woning.